Alleen maar goeie ideeën

Waar wachten we nog op?

Social Media Sanity Filter: Onze socials overspoelen ons met goed nieuws van mensen die we (niet echt) kennen: nieuwe top baan, nieuw bedrijf begonnen, achterlijk knappe/fitte/leuke foto op een locatie waar wij ook zouden willen zijn. Ons brein is niet gebouwd voor goed nieuws van zoveel mensen tegelijk, waardoor we depressief worden. De Sanity Filter browser plugin voorziet deze posts van context gegenereerd met AI: “Deze foto is precies uit de goed hoek genomen”, “Deze persoon verhult waarschijnlijk haar depressie”, “Deze spreekt zichzelf 6x tegen op zijn eigen timeline”, “Deze persoon heeft hoogstwaarschijnlijk relatieproblemen”, “Deze persoon is simpelweg indrukwekkend, dat komt maar bij 1 op de 600.000 voor…’

*

House of the Lord: seculiere kerkdiensten met een beat eronder. Op zondagochtend komen we samen in een kerk om te luisteren naar een inspirerende speech op housemuziek. Goede speeches passen vaak heel lekker op een goede beat, waardoor ze nog fijner worden om naar te luisteren. Zeker op zondagochtend.

*

After Life Bets: een wedkantoor waar je uitsluitend kunt wedden op zaken die pas na je eigen dood bewezen kunnen worden. Bijvoorbeeld: de aarde is 10 graden kouder in het jaar 2150. De opbrengst gaat naar een goed doel gekozen door je erfgenamen. Death Bets, ook een goede naam, maar klinkt wat minder gezellig.

*

De egokapper: Last van een opgeblazen ego? Waarschijnlijk te veel aandacht gehad. Te veel followers? Te veel complimentjes gehad? Of ben je te vaak met je bek op tv? Kom langs om je ego te laten bijpunten.

*

Achterlijk Vroeg Beginnen met Koken (tv-format, AVBK): een show over mensen die ervan houden om heel vroeg op de dag al te beginnen met het bereiden van de avondmaaltijd. Sommigen vinden het fijn omdat de kinderen dan ook vroeg naar bed kunnen, anderen hebben gewoon al honger om half drie.

*

A-Lie: AI assisted lying. Een app die een geloofwaardig verhaal bedenkt als je ergens een excuus voor nodig hebt. Niet echt sympathiek. Maar geeft wel weer de kans om daarna de markt op te gaan met A-Lie-Detector, een add-on die zijn eigen leugens opspoort.

*

Een gezond sapje dat Duur en Goor heet: ‘Overpriced but ridiculously healthy’. Lijkt me een eerlijk product.

*

Een browserplugin die een knop toevoegt waarmee je in één keer alle tabbladen met porno netjes afsluit. Dat heet incognito mode, oude man. Ok.

*

Climate heroes: een investeringsfonds gerund door superhelden die uitsluitend in klimaatprojecten investeren. Het fonds wordt gerund door 10.000 unieke superhelden in de vorm van NFTs die het fonds verkoopt. Elke NFT heeft stemrecht en je bent trotse eigenaar van een toffe superheld, denk: Bored Ape Yacht Club. De eerste NFT kost 10.000 euro en gaat de prijs elke keer flink omhoog. Alle opbrengsten komen in het fonds en worden geïnvesteerd. Letterlijk een groep superhelden die de planeet redden.

*

Een antwoordapparaat voor Whatsapp. Een fysiek zwaar apparaat waarin ook echt een ouderwets cassettebandje bandje gaat lopen. Daar moet je dan je telefoon aan hangen, zodat je die ook even niet mee kan nemen.

*

Een evenementenbureau dat &M heet: leuke activiteiten om te doen onder invloed van MDMA. Cooking &M, Tai Chi &M, Vissen &M, Origami &M.

*

Gewoon een halfuur stil zitten en nadenken. Verder niks doen. Als een nieuw soort meditatie. Elke ochtend. En een app die om de zoveel tijd vraagt, waar denk je aan? Maar je hoeft niet te antwoorden.

*

De Overlevering: registreer gedachten in de blockchain die je wilt doorgeven aan de volgende generatie. Op de site stel je in wie toegang krijgt tot de gedachten als je er niet meer bent.

*

Meet the writer: een tool waarmee je een zoomgesprek van 10 minuten kunt boeken met je favoriete schrijver om die ene prangende vraag te stellen. Een manier voor schrijvers om wat bij te verdienen.

*

Tandpasta met melatonine (slaapmiddel). Geen tijd te verliezen, ga gelijk knock-out na het tandenpoetsen.

*

Psychedelische paddo retreats voor de meest invloedrijke mensen ter aarde –changing the minds of the most influential. Een luxe resort in een land waar psylocibine legaal is, Jamaica ofzo, de allerbeste begeleiding, medisch personeel, discreet, veilig. Kost dan 200.000,- euro alsjeblieft, dankjewel. Misschien zou de wereld een zachtere plek worden als de groten der aarde nieuwe inzichten krijgen door middel van psychedelica.

*

Vissticks met led-verlichting.

*

Nocontract: registreer onderlinge afspraken in de blockchain. Ik krijg nog een tientje van me, ik heb jou dat boek uitgeleend, ik leen je kat even, dat soort dingen.

*

Skip intro: een dating app waarmee je gelijk ter zake kunt komen. Tijdens de date kan je de ‘skip intro’-knop duwen. Na een paar seconden weet je al genoeg. Als je allebei op de knop hebt gedrukt kan je samen naar huis. Of naar de wc van de tent waar je zit. Of gewoon gelijk beginnen aan tafel.

*

Naysayer. Een bureau van mensen die je kunt inhuren om nee tegen je te zeggen. Veel beroemde en/of invloedrijke mensen hebben alleen maar mensen om zich heen die heel hard ja staan te knikken.

*

Een dating app waarbij je allebei twee vrienden mee mag meenemen die meekijken op je telefoonscherm tijdens de date. Ik weet ook niet waarom.

*

Artificial intelligence die zich lekker effe met zichzelf bemoeit, zodat wij er geen last van hebben. Een bot die hele lange gesprekken met zichzelf voert en allemaal problemen oplost die het zelf heeft veroorzaakt.

*

Voorgekauwde kroepoek. Beetje plakkerig, maar wel lekker. Verschillende smaken door wat de voorkauwer ervoor heeft gegeten: chocola, rood vlees, kauwgom.

*

Onetry: een site waar iedereen ter wereld één keer mag posten. Tekst, foto, video, vr. Ik zou het beste wat je ooit gemaakt hebt posten, maar goed, ieder zijn eigen post natuurlijk.

*

Een app die boos wordt over dingen die je op Twitter leest, zodat je zelf gewoon rustig kunt blijven. De app vormt in een nanoseconde een dozijn kort door de bocht meningen over de tweet en suggereert gelijk ook een dozijn lompe reacties om uit te kiezen.